Молитва, яку слід прочитати кожному 30 березня, у день Святого Олексія.

30 березня – святого Олексія! У цей день потрібно прочитати важливу молитву з проханням про міцне здоров’я для себе і для близьких людей.
Помолившись, нaпишiть – Амiнь!

Молитви преподобному Олексію, чоловіку Божому!

Преподобний Олексій, чоловік Божий.

Тропар, глас 4 *

Піднявшись в чесноти і очистивши розум, ти досяг Бажаного і Найвищого (Христа), прикрасивши же безпристрасністю своє життя і з чистою совістю прийнявши на себе подвиг особливого поста, в молитвах перебуваючи як безтілесний ангел, ти засяяло як сонце в світі, преблаженний Алексій .

Кондак, глас 2 *
Крім будинок батьків своїм будинком, ти оселився в ньому під виглядом жебрака і після смерті прийняв вінець слави, дивний на землі ти з’явився, Олексій, чоловік Божий, Ангелам і людям радість.

Молитва 1-я *
О, великий Христов угоднику, святий чоловіче Божий Олексіє, душею на небесах Престолу Господнього майбутніх, на землі ж даною тобі понад благодаттю різні совершаяй чудеса! Призри милостиво на стоячи перед святей іконі твоєї люди, розчулено молячись і просяще від Тебе допомоги і заступництва. Простягни молитовно до Господа Бога чесно руки твої і випроси нам від Нього відпущення гріхів наших вільних і невільних, в недузех стражденним зцілення, напаствуемим заступництво, скорботним розраду, хто бідує швидку допомогу, всім же, шанують тя, мирну і християнську живота кончину і добрий відповідь на Страшний суд Христове. Їй, угоднику Божий, не говори осором сподівання нашого, еже на тя по Бозе і Богородице покладаємо, але буди нам помічник і покровитель на спасіння, так, твоїми молитвами одержавши благодать і милість від Господа, прославим Людинолюбство Отця і Сина і Святого Духа, в Троїце славімаго і покланяемаго Бога, і твоє святе заступництво, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва 2-я
О, Христов угоднику, святий чоловіче Божий Олексіє! Призри милостиво на нас, раб Божих (імена), і простягни молитовно до Господа Бога чесно руки твої, і випроси нам від Нього відпущення гріхів наших вільних і невільних, мирну і християнську житія кончину і добрий відповідь на страшнім суді Христове. Їй, угоднику Божий, не говори осором сподівання нашого, еже на тя, по Бозе і Богородиці, покладаємо; але буди нам помічник і покровитель на спасіння, да твоїми молитвами одержавши благодать і милість від Господа, прославим людинолюбство Отця і Сина і Святого Духа і твоє святе заступництво, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Короткий житіє
30 березня

Син багатих і знатних батьків, св. Алексій втік з дому, від мирського достатку, і жив на паперті храму, до самої смерті терплячи злидні й нестатки. При кончину відкрився батькам, і серця їх втішилися святістю сина. Св. Алексія моляться про позбавлення від прихильності до благ світу, від сріблолюбства, а також про батьків, надмірно скорботних про обрання чадом чернечого шляху.Молитва, яку слід прочитати кожному 30 березня, у день Святого Олексія. Молитва, яку слід прочитати кожному 30 березня, у день Святого Олексія.

ТОП Кулінар - Кулінарний блог